Λευκάδα

Το μοναδικό νησί που μπορεί να σας καθηλώσει με τα χαρακτηριστικά τυρκουάζ νερά του, την οργιώδη βλάστηση, τις λευκές παραλίες και τα γραφικά χωριά που μοιάζουν να σκαρφαλώνουν στα βουνά, έχει το όνομα Λευκάδα. Το πανέμορφο και ειδυλλιακό αυτό νησί ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων, ανάμεσα στη Κέρκυρα και τη Κεφαλονιά.
Έχει έκταση 295 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος με μήκος ακτών 117 χιλιόμετρα. Η ιδιαιτερότητα της Λευκάδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση, γι' αυτό και είναι γνωστό ως το "στεριανό νησί".
Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις ονειρεμένες παραλίες Κάθισμα, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι που έχουν βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες και η φήμη τους έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Η Λευκάδα διαθέτει επίσης 2 από τις 10 καλύτερες παραλίες στο κόσμο για surf, τη παραλία Πόντη στη Βασιλική και τον Αι Γιάννη στη Χώρα, ενώ προσφέρονται και για ιστιοπλοΐα, windsurfing και kite surfing.
Εκτός από ονειρεμένες παραλίες, στη Λευκάδα μπορείτε να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Λίγοι γνωρίζουν ότι στη Λευκάδα βρίσκονται οι καταρράκτες Δημοσάρη, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Νυδρί, και αποτελούν μια μοναδική εμπειρία και ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς στη Λευκάδα. Το μαγικό στοιχείο του νησιού είναι ότι μπορείς να απολαύσεις υπέροχα ηλιοβασιλέματα σε όποια περιοχή του και αν βρίσκεσαι.
Η διασκέδαση στο νησί δεν σταματά ποτέ. Στη Λευκάδα θα βρείτε πολυάριθμα εστιατόρια με παραδοσιακές νοστιμιές και εκλεκτούς μεζέδες, όμορφα καφέ και ήσυχα μπαράκια με θέα που κόβει την ανάσα.
Πρόσβαση: Από την Αθήνα απέχει 370 χλμ. και 400χλμ. από τη Θεσσαλονίκη  μέσω της Εγνατίας οδού.
Αεροπορικώς, συνδέεται με το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου που βρίσκεται σε απόσταση 18χλμ. από την πόλη της Λευκάδας.

image-1 image-2 image-3 image-4 image-5 image-6 image-7 image-8 image-9 image-10 image-11 image-12 image-13 image-14 image-15